Vandaag maken we nasi goreng met bloemkoolrijst. Dit is uiteraard geen “echte” rijst, maar een prima alternatief. Serveer met komkommer schijfjes en ongezouten pinda’s.
Ingrediënten
- 400 gram bloemkoolrijst
- 300 gram kipfilet
- 1 stuk rode ui, fijn
- 3 tenen knoflook, geperst
- 1 stuk prei, gewassen
- 1 stuk gele paprika, kleine stukjes
- 1 stuk paksoi, kleine stukjes
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijnpoeder
- 4 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel sambal (of zwarte peper)
- klein scheutje olie
Serveer met
- Een paar schijfjes komkommer
- 30 gram ongezouten pinda's
Zo maak je het
- Verhit – op hoog vuur – een scheutje olie en fruit hierin de ui en knoflook zacht. Breng op smaak met de kurkuma en komijnpoeder. Voeg nu de bloemkoolrijst toe en bak de bloemkool krokant, goed omscheppen. Nu de paprika, paksoi en prei toevoegen en bak tot de groenten zachter zijn geworden. Breng op smaak met sambal / zwarte peper en eventueel een beetje zout.
- Serveer met schijfjes komkommer en wat ongezouten pinda’s.
Tip van de chef
Als je wat meer koolhydraten wilt kun je ook een combinatie maken tussen zilvervliesrijst en bloemkoolrijst.
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 489 |
Eiwitten | 49,5 gram |
Koolhydraten | 31 gram |
Vetten | 16,5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!