Een wrap is niet alleen makkelijk te maken, het bevat ook weinig calorieen en koolhydraten. De vulling van dit gerecht bevat veel eiwitten en vitaminen. Omdat een wrap dunner is dan brood, kun je makkelijker eiwitrijk eten. De koolhydraten laat je hier grotendeels achter wegen😉! Eet smakelijk!
Laat je mening horen!
PS: Ik stel het erg op prijs als je een reactie of waardering achter laat!
Ingrediënten
- 4/5 stuks tortilla wraps
- 500 gram kipfilet, in dunne repen
- 4 stuks puntpaprika's, kleine stukjes
- Een bosje lente-uien, kleine stukjes
- 1 stuk grote gele ui
- 5 stuks knoflook teentjes, fijngesneden
- 1 zakje Chicken Taco Seasoning Mix (Santa Maria)
- 100 milliliter water
- 2 stuks rode pepertjes, zonder pit
- een scheutje olijfolie om in te bakken
- een bakje 20+ smeerkaas
- 1 zakje ijsbergsla
Zo maak je het
- Snijd de kipfilet in repen. Verwarm een pan op hoog vuur met een scheut olijfolie. Bak hierin de kip even aan tot de stukken een mooi kleurtje krijgen aan beide kanten. Voeg nu de knoflook en ui toe en schep goed om. Voeg vervolgens de paprika toe en breng op smaak met een zakje van Santa marina en wat water. Schep goed door elkaar en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
- Voeg het witte gedeelte van de lente-ui toe en laat even bakken (ca. 5 min) op middelhoog vuur. Zet vuur uit en voeg dan de rest van de lente-ui (het groene gedeelte) toe aan de pan. Meng nog even goed door elkaar.
- Leg een wrap op een bord en smeer deze in met smeerkaas. Vervolgens de vulling plaatsen (niet te veel want er moet ook nog ijsbergsla bij). Vul aan met ijsbergsla, dit maakt de wrap lekker fris. Rol hem op en eten maar!
Voedingswaarde | per wrap (6 totaal) |
Calorieën | 413 |
Eiwitten | 39,6 gram |
Koolhydraten | 31,3 gram |
Vetten | 14,5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!