Vandaag een keer makreel op het boodschappenlijstje! Lekker met verschillende groenten (en een kleine hoeveelheid) zilvervliesrijst. Ik heb ik dit recept makreelfilets gebruikt, hierin zitten bijna geen graatjes. Makreel is rijk aan omega-3 vetzuren en super gezond.
Ingrediënten
- 300 grammakreelfilets
- 3 stuks tomaten, in kleine stukken
- 2 teentjes knoflook, fijn
- 75 gram zilvervliesrijst
- 100 gram spitskool, in dunne reppen
- 1 stuk grote witte (zoete) ui
- 1 eetlepel cajun kruiden
- 1 stukzoete puntpaprika, zaadjes verwijderd en in reepjes
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepelzeezout
Extra benodigdheden
- Een Rijstkoker
- Smart Cooking Spray
- om de pan in te vetten
Zo maak je het
- Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking, ik gebruikte hiervoor een rijstkoker, hierdoor hoef ik niet meer op mijn rijst te letten, gemak dient de mens zeggen we maar!
- Snijd de makreelfilets en ui in stukjes en de knoflook fijn.
- Spray wat Smart Cooking Spray in de pan en bak de in stukken gesneden ui en laat deze glazig worden. Voeg nu de makreel, de in stukken gesneden tomaten en de fijngesneden knoflook toe, blijf goed omscheppen. Breng op smaak met Cajun kruiden en wat zout en peper. Voeg nu de in reepjes gesneden paprika toe en bak even mee, goed blijven omscheppen.
- Voeg als laatste de spitskool toe bak op middelhoog vuur mee, niet te lang anders wordt de spitskool te zacht.
- Serveer met wat bladpeterselie
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 577 |
Eiwitten | 35,5 gram |
Koolhydraten | 28,5 gram |
Vetten | 38 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!