Maïskoekjes de perfecte koekjes voor direct na een intensieve training of als tussendoortje op je werk. De vetzuren zijn grotendeels onverzadigd.
Ingrediënten
- 1 stuk sjalotje, in stukjes
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 50 gram prei, fijngesneden
- 1,5 eetlepel fijn gesneden selderij
- 1 stuk groentebouillonblokje
- 1 stuk ei
- 100 gram speltbloem
- 2 theelepels koenjit / kurkuma
- een klein scheutje olijfolie
- 275 gram maïs in blik
- 1 theelepel zwarte peper
Zo maak je het
- De maïs wassen en in een vergiet uit laten lekken. De prei,sjalot, selderij en knoflook snijden. Groentebouillonblokje fijn maken (vijzel of achterkant lepel).
- De maïs samenvoegen in een kom met de prei, sjalot, knoflook, selderij, bouillon, peper (naar smaak) en ei. De ingrediënten goed mengen.
- De koenjit en speltbloem toevoegen aan de kom en alles weer goed mengen. Als het deeg wat vast wordt, voeg steeds wat bloem toe.
- Verhit bijvoorbeeld een wok met olijfolie erin. Je moet er een maïskoekje in kunnen dompelen. Olie goed heet laten worden. Maak met twee eetlepels kleine koekjes en bak ze in de olie totdat ze goudbruin zijn.
- Nu uitlekken in een vergiet met een kom/pan eronder om de olie op te vangen, plaats ze vervolgens in een schaal met keukenrol. Het bakken herhalen, totdat er geen deeg meer over is.
Voedingswaarde | per maiskoekje (8 totaal) |
Calorieën | 99 |
Eiwitten | 3,6 gram |
Koolhydraten | 13,3 gram |
Vetten | 3 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!