Deze voedzame maaltijdsoep combineert zachte mungbonen met malse stukjes kip in een kruidige, hartige bouillon. Verrijkt met prei en selderij, het biedt het een perfecte balans van eiwitten, vezels en smaak. De nootmuskaat geeft een fijne smaak aan dit gerecht. Heerlijk als lichte, maar vullende maaltijd!
De soep moet een tijdje staan (1,5 uur). Mijn tip is dan ook om de soep een avond ervoor te maken, de soep even opwarmen in de magnetron en klaar (en de soep is de volgende dag nog lekkerder!).

Ingrediënten
Wat heb je nodig voor maaltijdsoep kip-mungbonen (4 personen)
- 400 gram mungbonen (2 blikjes)
- 200 gram prei
- 250 gram selderie
- 500 gram kippendijen
- 1,5 liter water
- 1 stuk kippenbouillonblokje
- 2 stuks grote uien
- een halve theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel witte peper
- 1 theelepel zout
- een scheutje neutrale olie
Zo maak je het
- Was en snijd de prei in kleine stukken. Snijd ui in kleine stukken en de knoflook fijn. Snijd ook de selderie fijn.
- Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens op de prei en kippendijen toe. Zet het vuur wat harder en bak de kip een paar minuten.
- Voeg vervolgens het water, het bouillonblokje, nootmuskaat, peper en zout toe en laat ongeveer 1,5 uur trekken met de deksel schuin op de pan.
- Haal de kip uit de pan en verwijder de botten. Snijd de kip in stukjes en doe terug in de pan. Alvast eet smakelijk en vergeet niet te laten weten hoe het gesmaakt heeft!
Tip van de chef
Laat de soep langer trekken voor meer smaak. Het liefst de avond ervoor.
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 433 |
Eiwitten | 29 gram |
Koolhydraten | 31 gram |
Vetten | 23,5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!