Mak deze maaltijdsalade met kip en ananas binnen een handomdraai! Lekker fris en de volgende dag nog lekkerder; neem de salade mee naar je werk (in een afgesloten bak) en je hebt een heerlijke lunch.
Ingrediënten
- 50 gram magere yoghurt
- 1,5 eetlepel kerrie
- 200 gram kipfilet
- 130 gram ananasstukjes in eigen sap
- 100 gram basmatirijst
- 400 milliliter bouillon (kip of groenten)
- 1 eetlepel bieslook
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
- 30 gram magere sladressing
- een zakje rauwkost komkommer salade
Zo maak je het
- Kook de rijst volgens de verpakking.
- Kook kipfilet gaar in bodempje kippen- of groentebouillon, laat het afkoelen en snijd de kipfilet in stukjes.
- Laat de ananas uitlekken.
- Meng alles goed door elkaar en maak dan het sausje.
- Yoghurt en de dressing mengen met de kruiden, peper en zout en een eetlepel kerriepoeder en flink wat bieslook toevoegen.
- Laat het een uur afkoelen in de koelkast en server met een rauwkostsalade.
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 437 |
Eiwitten | 27.5 gram |
Koolhydraten | 58.5 gram |
Vetten | 9 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!