Maak deze low-carb pasta met tonijn en groenten! Ben je ook dol op pasta? Maar laat je het tegenwoordig – door de vele koolhydraten – liever staan? Met dit recept kun je op een verantwoorde manier genieten van een heerlijk bordje pasta. De low-carb pasta bevat voornamelijk enkelvoudige koolhydraten, deze woorden sneller door het lichaam opgenomen. Ook bevat deze pasta meer eiwitten dan normale penne.

Ingrediënten
- 50 gram low carb pasta
- een scheutje Olijfolie
- een halve ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 50 gram bleekselderij, fijn gesneden
- 100 gram mais uit blik
- 1 blikje tonijnstukken in water (60 gr)
- 4 stuks zongedroogde tomaten, fijn gesneden
- 100 gram tomaten passata
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
Zo maak je het
- Kook de pasta gaar volgens de verpakking (6-7 minuten).
- De olijfolie verhitten in een wok en vervolgens hier de ui, knoflook en bleekselderij in bakken.
- De groente gaar bakken in ong. 5 min.
- Verwijder het water van het blikje tonijn.
- Voeg de tonijn samen met de mais, zongedroogde tomaten, tomaten passata en Italiaanse kruiden in de wokpan.
- Even alles goed omscheppen totdat het geheel goed uit elkaar is.
- De saus nog even door verwarmen.
- De pasta afgieten en op een bord scheppen.
Voedingswaarde | per portie (1 totaal) |
Calorieën | 597 |
Eiwitten | 53 gram |
Koolhydraten | 37 gram |
Vetten | 24 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!