Low carb brownies: deze brownies zijn eiwitrijk en koolhydraatarm. Erg lekker en vrij eenvoudig te maken. Bewaar ze in de koelkast voor een paar dagen of vries ze in voor een later moment.

Ingrediënten
- 6 eetlepels zachte boter
- 85 gram amandelmeel
- 100 gram cacao poeder
- naar smaak stevia
- 230 gram roomkaas
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanille extract
- 2 stuks eieren
Ook nodig
- PAM spray
- Bakvorm of ovenschaal
- een (grote) kom
- een Garde
- Optioneel 50 gram hazelnoten, gemalen
Zo maak je het
- Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 ºC.
- Pak een grote kom en klop de boter en roomkaas. Voeg de Stevia en de 2 eieren toe aan de kom en klop nog even goed door.
- Voeg vervolgens de bakpoeder, cacao poeder, vanille extract en amandelmeel toe. Klop het geheel goed.
- Gebruik de PAM spray en spray je ovenschaal of bakvorm in. Doe het beslag in de bakvorm of ovenschaal. Bak het beslag in de oven op 180 ºC voor ongeveer 20 tot 25 minuutjes. Eet smakelijk!
Voedingswaarde | per stuk (6 totaal) |
Calorieën | 172 |
Eiwitten | 4 gram |
Koolhydraten | 5 gram |
Vetten | 16 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!