Linzen zijn niet alleen een bron van voedingsvezels, maar bevatten ook veel proteïne. Deze linzensoep met komijn is makkelijk te maken en is budgetvriendelijk. Het recept heeft een voorbereidingstijd van 20 minuten, en een kooktijd van 35 minuten en is geschikt voor het hele gezin.
Ingrediënten
- 200 gram dahl-linzen
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 bosje koriander
- 2 stuks uien
- 400 gram gepelde tomaten
- 1 blokje kippenbouillon
- klein scheutje olijfolie
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel zeezout
- 40 milliliter water
Extra benodigdheden
- Een goede blender
Zo maak je het
- Schil en snijd de uien fijn. Verwarm in een pan de olie en bak de uien totdat ze glazig worden. Voeg vervolgens de tomaten met sap, de linzen en het bouillonblokje toe aan de pan. Breng op smaak met peper, (eventueel) zout en voeg 40 cl water toe.
- Laat 25 minuten op een laag vuur staan met het deksel half op de pan.
- Hak ondertussen de koriander fijn.
- Mix de soep met een blender of een staafmixer
- Proef en maak af met eventueel wat zout, peper en extra komijn, bestrooi met koriander en serveer
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 274 |
Eiwitten | 14,8 gram |
Koolhydraten | 23 gram |
Vetten | 6,2 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!