Op zoek naar een makkelijk, voedzaam en smaakvol soeprecept? Deze linzensoep met komijn is precies wat je nodig hebt! Met voedzame dahl-linzen, geurige komijn en verse koriander zet je binnen een halfuur een heerlijke maaltijd op tafel. Perfect als gezonde lunch of lichte avondmaaltijd!
Linzensoep is niet alleen rijk aan plantaardige eiwitten, maar ook vullend en licht verteerbaar. Dankzij de combinatie van linzen, gepelde tomaten en kruiden geniet je van een volle smaak, zonder ingewikkelde ingrediënten.
Deze soep is bovendien eenvoudig aan te passen: maak ‘m pittiger met extra kruiden, of voeg nog wat verse groenten toe.
Lees snel verder en ontdek hoe je deze heerlijke linzensoep met komijn stap voor stap maakt!
In de reacties onder het recept kun je laten weten hoe het gesmaakt heeft!

Ingrediënten
- 2 stuks uien
- een scheutje olijfolie
- 400 gram gepelde tomaten
- 200 gram dahl-linzen
- 1 blokje kippenbouillon
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel zeezout
- 400 milliliter water
- 1 bosje koriander
- 1 theelepel komijnzaad
Extra benodigdheden
- Een goede blender
Zo maak je het
- Snijd de uien fijn en fruit ze in olijfolie tot ze glazig zijn.
- Voeg de gepelde tomaten (met sap), dahl-linzen en het bouillonblokje toe.
- Breng op smaak met peper, eventueel zout, en voeg 400 milliliter water toe.
- Laat het geheel 25 minuten zachtjes koken met het deksel half op de pan.
- Hak ondertussen de koriander fijn.
- Pureer de soep met een blender of staafmixer.
- Proef en breng eventueel extra op smaak met zout, peper en komijn. Garneer met koriander en serveer.
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 274 |
Eiwitten | 14,8 gram |
Koolhydraten | 23 gram |
Vetten | 6,2 gram |
2 reacties
40 ml water is wel heel weinig. Moet het niet 4 dl water zijn?
Beste Ria,
Bedankt voor je reactie.
Dit moet inderdaad 400 ml water (4dl) zijn.
Ik heb het recept aangepast.
Groet,
Manuel