Probeer dit heerlijke recept voor krokante kipsaté. Serveer bijvoorbeeld samen met een salade van rucola, tomaatjes, pijnboompitten, peper en wat zout.
Ingrediënten
- 300 gram kipfilet
- 60 gram havermout
- 3 eetlepels piri-Piri kruiden
- 2 stuks eiwitten
extra benodigdheden
- sáte prikkers
Serveer met
- Salade naar keuze
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Plaats een vel bakpapier op een bakplaat.
- Snijd de kipfilet in kleine stukken. Pak er een kommetje bij en meng hierin de havermout met de kruiden. Klopt in een ander kommetje de eiwit op.
- Doop de in stukken gesneden kip eerst in het eiwitmengsel en daarna in het havermout/piri-piri mengsel.
- Rijg de stukken aan vier satéprikkers en plaats deze op het bakpapier. Plaats in de oven voor ongeveer 25-30 minuten.
Voedingswaarde | per persoon (2 totaal) |
Calorieën | 364 |
Eiwitten | 53,5 gram |
Koolhydraten | 18,7 gram |
Vetten | 7,8 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!