Yumm lekker.. weer een keertje een koude pastasalade. Dit keer met kip, avocado, bleekselderij, ui en een heerlijke zelfgemaakte dressing. Snel klaar.. en makkelijk mee te nemen naar je werk!

Ingrediënten
- 100 gram low carb (vezelrijke) fusilli
- 4 stengels bleekselderij
- 2 stuks rode uien
- 150 gram gerookte kipreepjes
- 1,5 stuk avocado
Dressing
- 150 ml Griekse Yoghurt (0%)
- 1 eetlepel limoensap
- Naar smaak zwarte peper
- 1 theelepel chilipoeder
- een halve avocado
Extra nodig
- Staafmixer
- Hapjespan
- Steelpan
Zo maak je het
- Kook de fusilli volgens de verpakking en blus af onder koud water. Snijd ondertussen de bleekselderij en ui in fijne stukjes. Snijd de avocado in stukken van 1×1 centimeter.
- Stop de benodigdheden ingrediënten (Griekse yoghurt, limoensap, zwarte peper, chilipoeder en een halve avocado) voor de dressing in een keukenmachine en mix tot een gladde dressing.
- >Voeg alle gesneden stukken en de fusilli in een grote kom en meng (voorzichtig) met een lepel door elkaar. Zorg ervoor dat je de avocado niet kapot gaat.
- Meng als laatst de dressing voorzichtig door de salade heen, schep goed om – zorg dat de dressing goed verspreid is.
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 615 |
Eiwitten | 49 gram |
Koolhydraten | 36,5 gram |
Vetten | 25 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!