Must-try en supersnel klaar: kipwraps met courgette en augurk. Ook als je geen keukenprins of keukenprinses bent dan kun je dit recept met twee vingers in je neus maken. Mocht je trouwens verse knoflook in huis hebben, dan kun je dat ook gebruiken (had ik helaas niet in huis).
Ingrediënten
Ongeveer 8 tortillawraps
- 600 gram kipfilet
- een scheutje maggi
- naar smaak zwarte peper
- 1 stuk courgette
- 2 stuks bosuitjes
- 4 teentjes knoflook
- een scheutje olijfolie om in te bakken
- 2 theelepels Djahé (gemalen gember)
- 2 theelepels Ketoembar (gemalen koriander)
Zo maak je het
- Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Bestrooi de stukjes kipfilet met zwarte peper (naar smaak). Doe de kipfilet in een bakje en marineer in een scheut maggi (even laten staan).
- Ondertussen de courgette en bosuitjes in stukjes en bak even in een wokpan of hapjespan met wat olijfolie. Voeg knoflook toe. Roer alles goed door elkaar. Voeg 2 theelepels djahé, 2 theelepels ketoembar en peper naar smaak toe en roer even goed door elkaar.
- Grill de kip in een kleine scheut olijfolie in 5 minuten gaar (gebruik hiervoor het liefst een grillpan op hoog vuur, regelmatig omscheppen). Als de kip gaar is, doe deze dan bij de courgette.
- Serveer de wraps los met de vulling en de partysticks en laat iedereen zelf de hoeveelheid bepalen, eet smakelijk.
Tip van de chef
Vervang kipfilet eens voor varkenshaas. Of ben je niet zo van vlees? Koop dan tofu en snijd deze in dobbelsteentjes - ook heerlijk!
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 462 |
Eiwitten | 35 gram |
Koolhydraten | 48 gram |
Vetten | 14.5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!