Deze kip-tandoori maaltijdsoep is makkelijk te maken en binnen mum van tijd klaar. Heb je wat over? Bewaar het voor de volgende dag (dan is die alleen maar lekkerder😋) of vries het in voor een volgende keer.
Eventueel met wat grotere eters serveren met wat geroosterd eiwitrijk brood!

Ingrediënten
- 2 stuks uien
- 4 teentjes knoflook
- 1 liter bouillon (2 kippenblokjes)
- 1 stuk gele puntpaprika
- 1 stuk oranje puntpaprika
- 400 milliliter kokosmelk light
- 2 eetlepels bloem
- 400 gram kipfilet, in kleine blokjes
- 1 stuk prei, in stukjes
- 1 stuk limoen
- 1 stuk rode peper
- 1 eetlepel Tandoori masala kruiden
- een scheutje olijfolie
- een paar takjes selderie
Zo maak je het
- Snijd de ui, puntpaprika’s en prei in grove stukken en de peper en knoflook fijn. Snijd de kipfilet in hapklare stukjes van ongeveer 1,5 x 1,5 cm.
- Verwarm een soeppan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook. Als het wat zachter is, voeg je de Tandoori masala kruiden toe samen met het sap van de limoen.
- Voeg nu de kippenbouillon en de kokosmelk, puntpaprika’s, prei, kip en rode peper toe.
- Meng in een klein kommetje de bloem met een scheutje water, totdat de klontjes zijn verdwenen. Voeg deze vervolgens bij de soeppan. Meng alles goed door elkaar.
- Laat het een minuut of 15 zachtjes koken, blijf af en toe doorroeren. Garneer met fijngesneden takjes selderie.
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 328 |
Eiwitten | 33.2 gram |
Koolhydraten | 23.2 gram |
Vetten | 13.5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!
2 reacties
Wanneer voeg je de kipfilet toe?
Beste Nicole,
Bij puntje 3, ik heb het er zojuist bijgezet!
Je kunt ook de kip eerst even bakken, samen met de ui en knoflook.
Groet,
Manuel