Kikkererwtensalade met feta is een lekker gezonde salade, heerlijk als lichte eiwitrijke maaltijd of ook lekker als eiwitrijke lunch – binnen een kwartiertje op tafel! Mocht je niet van feta houden dan kun je ook hüttenkäse of kipfiletreepjes toevoegen aan dit recept!
Ingrediënten
- 400 gram kikkererwten uit blik of pot
- 1 stuk komkommer
- 3 stuks tomaten
- een handje peterselie
- 200 gram feta (50% less fat)
- 1 stuk rode ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel ras-el-hanout
- 2 theelepels sesamzaad
- 1 theelepel zwarte peper
- een snuf zout
Zo maak je het
- Laat de kikkererwten goed uitlekken in een vergiet.
- Snijd een ui fijn. Schenk de olijfolie in een wok en fruit de uitjes. Vervolgens de kikkererwten toevoegen en dek af met een deksel.
- Vervolgens voeg je na 10 minuutjes de ras-el-hanout, paprikapoeder, zout en peper toe. Laat de kikkererwten even afkoelen.
- De komkommer en tomaat in kleine blokjes snijden en toevoegen aan de kikkererwten.
- Pak vervolgens 4 kommetjes en vul deze met de kikkererwten en strooi wat verse peterselie en fetakaas, en wat sesamzaadjes eroverheen.
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 507 |
Eiwitten | 31 gram |
Koolhydraten | 34 gram |
Vetten | 25,5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!