Snel een lekker salade op tafel? Probeer deze Italiaanse salade met kruidige kip. Het recept is binnen 10 minuutjes op tafel en is betaalbaar voor iedereen. Laat je weten hoe het gesmaakt heeft?
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 75 gram rucola slamelange
- 1 stuk trostomaat
- ca. 5 gram pijnboompitten
- 1 bakje mini mozarella Light (125 gram)
- 150 gram gegaarde kipreepjes Pittig (kocht ik bij de Coop)
- 1 eetlepel groene Pesto
- 2 eetlepels geraspte kaas (20+)
- Naar smaak peper en zout
Zo maak je het
- Voeg de Rucola Slamelange toe aan een grote kom. Voeg de olijfolie, mozarella light en gesneden trostomaatjes toe aan de kom en meng goed door elkaar.
- Rooster de pijnboompitten droog op middelhoog vuur, regelmatig keren. Voeg de pijnboompitten en de gegaarde kipreepjes toe aan de kom en hussel alles goed door elkaar.
- Breng op smaak met 1 eetlepel balsamico azijn, peper, eventueel zout, groene pesto en wat geraspte kaas. Hussel weer goed door elkaar.
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 350 |
Eiwitten | 32.5 gram |
Koolhydraten | 3.5 gram |
Vetten | 0.5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!