In ongeveer een half uurtje heb je deze Indiase curry met zalm op tafel staan! Lekker om te serveren met sperzieboontjes en (broccoli) rijst of zilvervliesrijst. Mocht je de focus hebben op koolhydraatarm, dan adviseer ik broccolirijst.
Ingrediënten
- 350 gram zalmfilet, zonder huid
- 1 stuk grote ui, fijn gesneden
- 300 gram tomatenblokjes in blik
- 4 tenen knoflook, geperst
- een scheutje olijfolie
- 200 milliliter kokosmelk/ klappermelk light
- Paar takjes koriander, fijn gesneden
Kruiden toevoegen
- 2,5 eetlepels masala kerriepoeder
- 1 eetlepel garam masala
Serveer met
- 200 gram sperziebonen
- 200 gram broccolirijst
Zo maak je het
- Verwarm op middelhoog vuur een scheut olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook, laat even glazig worden.
- Voeg vervolgens de kerriepoeder en garam masala toe en eventueel zout en peper. Roer goed en laat even bakken.
- Na een paar minuten voeg je de tomatenblokjes en fijngesneden koriander toe en bak even mee.
- Voeg vervolgens de kokosmelk light toe en laat even zachtjes pruttelen (ong. 10 minuten).
- Als het sausje ingedikt is voeg je de in stukken gesneden zalmfilet toe. (PS: mocht het sausje niet naar wens zijn dan kun je er altijd een beetje maïzena of bloem aan toevoegen en het nog even laten pruttelen).
- Snijd na ongeveer 10 minuten een zalmblokje door om te kijken of hij mooi lichtroze van binnen is. Serveer met broccolirijst of zilvervliesrijst & sperzieboontjes.
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 642 |
Eiwitten | 42,5 gram |
Koolhydraten | 22 gram |
Vetten | 41 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!