Eiwitrijk avondeten

Hollandse kabeljauwfilet uit de oven

Hollandse kabeljauwfilet uit de oven

Hollandse kabeljauwfilet uit de oven: heerlijk Hollands recept dat makkelijk is te bereiden. Serveer met wat gekookte boontjes of een snelle salade van rucola, tomaatjes, olijfolie en wat pijnboompitjes!

 

Hollandse kabeljauwfilet uit de oven

Manuel Hollandse kabeljauwfilet uit de oven Hollandse kabeljauwfilet uit de oven Print recept
Porties: 4 Voorbereidingstijd: Bereidingstijd:
Nutrition facts: Calorieën fat
Beoordeling: 5.0/5
( 1 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 600 gram kabeljauwfilet
  • 4 stuks grote zure appels
  • 4 stuks grote plakjes (20+) kaas
  • een scheutje olijfolie
  • naar smaak paprikapoeder
  • Serveer met

  • Sperzieboontjes of een verse salade

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de appels met een dunschiller en snij ze in vieren. Haal de klokhuizen en pitjes eruit.
  3. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Leg de kabeljauwfilet in de ovenschaal en leg de plakjes kaas er boven op.
  4. Leg de appelstukjes aan de rand van de schaal. Als je het lekker vindt, strooi je paprikapoeder op de kaas.
  5. Zet de schaal 25 tot 30 minuten in de oven. Kook de laatste minuten de sperziebonen beetgaar en serveer samen met de kabeljauwfilet.
Voedingswaarde per portie (4 totaal)
Calorieën273
Eiwitten35.5 gram
Koolhydraten14.5 gram
Vetten8 gram
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Gerelateerde eiwitrijke recepten

Couscous met gehakt en groenten

Manuel

Varkensrolletjes ei-ham met een snelle salade

Manuel

Courgetti met zalm & avocado

Manuel

Eiwitrijke maaltijdsalade met quinoa, courgette en tonijn

Manuel

Wat vind jij van dit recept?