Hollandse kabeljauwfilet uit de oven: heerlijk Hollands recept dat makkelijk is te bereiden. Serveer met wat gekookte boontjes of een snelle salade van rucola, tomaatjes, olijfolie en wat pijnboompitjes!
Ingrediënten
- 600 gram kabeljauwfilet
- 4 stuks grote zure appels
- 4 stuks grote plakjes (20+) kaas
- een scheutje olijfolie
- naar smaak paprikapoeder
Serveer met
- Sperzieboontjes of een verse salade
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de appels met een dunschiller en snij ze in vieren. Haal de klokhuizen en pitjes eruit.
- Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Leg de kabeljauwfilet in de ovenschaal en leg de plakjes kaas er boven op.
- Leg de appelstukjes aan de rand van de schaal. Als je het lekker vindt, strooi je paprikapoeder op de kaas.
- Zet de schaal 25 tot 30 minuten in de oven. Kook de laatste minuten de sperziebonen beetgaar en serveer samen met de kabeljauwfilet.
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 273 |
Eiwitten | 35.5 gram |
Koolhydraten | 14.5 gram |
Vetten | 8 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!