Eiwitrijk avondeten

Orzo met gehakt en groenten

Orzo met gehakt en groenten

Drukke dag achter de rug? Geen zin om veel in de keuken te zijn of gewoonweg geen tijd voor? Dit Orzo Recept is binnen 25 minuten op tafel en heel makkelijk te maken – print het recept uit en race naar de supermarkt! PS: laat je weten hoe het gesmaakt heeft?

Waar kun je orzo kopen?
Je kunt orzo kopen bij Italiaanse, Turkse- en vaak ook Marokkaanse winkeltjes. Tegenwoordig ook bij je lokale supermarkt (niet bij alle dus check van te voren alvast even de webshop).

Heerlijk Orzo Recept Met Gehakt & Groenten

Manuel Orzo met gehakt en groenten Orzo met gehakt en groenten Print recept
Porties: 2 Voorbereidingstijd: Bereidingstijd:
Nutrition facts: Calorieën fat
Beoordeling: 2.9/5
( 13 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 4 teentje knoflook
  • 2 stuks sjalotten
  • 400 gram Italiaanse groentemix
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 150 gram orzo
  • 350 gram rundergehakt
  • een handje verse basilicum
  • 50 gram 20+ geraspte kaas
  • 500 milliliter groentebouillon (met 1 blokje)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel zwarte peper
  • mespuntje zout

Zo maak je het

  1. Doe 500 ml water in een waterkoker en giet vervolgens in een bakje met 1 groentebouillonblokje (of bereid in een steelpannetje als je geen waterkoker hebt). Snipper de sjalot en snijd de knoflook heel fijn.
  2. Verhit een eetlepel roomboter in een hapjespan en fruit de fijngesneden knoflook en de sjalot toe. Bak tot de sjalot glazig is (~3 min, middelhoog vuur). Voeg nu de groentemix toe en bak even 3 minuten goed (roerend) door. Voeg de bouillon, de orzo en de tomaten puree toe. Roer goed door en zet het vuur laag. Plaats de deksel op je hapjespan en laat ongeveer 13 minuten rustig droog koken. Af en toe de deksel er even afhalen en goed doorroeren. Je wilt namelijk niet dat je orzo gaat vastplakken!
  3. Zet – met een scheutje olijfolie – een koekenpan aan op middelhoog vuur en bak het gehakt gaar. Zorg dat het gehakt goed los is (kleine stukjes). Snijd ondertussen de basilicum fijn.
  4. Als de orzo klaar is, voeg je de helft van de 20+ kaas, de helft van de fijngesneden basilicum en het gehakt toe, hussel goed door elkaar.
  5. Serveer met de andere helft van de 20+ kaas en de basilicum.

Tip van de chef

Je zou de orzo ook kunnen vervangen voor risottorijst

Voedingswaarde per portie (4 totaal)
Calorieën698
Eiwitten48,5 gram
Koolhydraten42,7 gram
Vetten36,7 gram
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Gerelateerde eiwitrijke recepten

Zilvervliesrijst met spinazie en garnalen

Manuel

Pastasalade gerookte zalm

Manuel

Italiaanse salade met kruidige kip

Manuel

Gevulde taco’s met kip en een heerlijke salsa

Manuel

Wat vind jij van dit recept?