Super lekker recept met kip-kerrie en groenten; makkelijk en snel klaar en geschikt voor het hele gezin. Ben je geen fan van ananas – dan laat je het er gewoon uit!

Ingrediënten
- 125 gram zilvervliesrijst
- 300 gram kipfilet
- 100 gram ananas
- 250 gram sperziebonen
- 2 stuks uien
- ½ blokje kippenbouillon
- 125 milliliter kookroom light (Lidl)
- 1 theelepel komijnpoeder (djintan)
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 3 knoflook tenen
- 1 eetlepel limoensap
- snufje chilipoeder
- 1 theelepel zwarte peper
- snufje zeezout
Extra nodig
- PAM Spray (pan invetten)
Zo maak je het
- Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking. Snipper de uien en snijd de kipfilet in blokjes.
- Verhit wat PAM Spray (pan invetten) in de pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de stukjes kip toe en bak rondom bruin. Vervolgens een eetlepel kerriepoeder toevoegen en een kleine theelepel komijnpoeder. Voeg vervolgens wat chilipoeder erin (met kinderen weglaten). Voeg 100 ml water toe een een half blokje kippenbouillon en laat ongeveer 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
- Ondertussen de sperziebonen gaar koken in ongeveer 13~14 min.
- Roer nu de kookroom light erdoor en laat indikken.
- Verwijder het water van de sperziebonen en voeg dit doe aan het mengsel. Breng op smaak met verse zwarte peper en eventueel zout. Als laatst een eetlepel limoensap en de ananas toevoegen en goed roeren.
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 482 |
Eiwitten | 36,5 gram |
Koolhydraten | 59,5 gram |
Vetten | 11 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!