Maak deze havermout repen als je een verantwoorde snack voor tussendoor in huis wilt hebben. Deze repen vullen goed en bevatten veel goede vetten (eet deze repen dus met mate). Eventueel in te vriezen voor een later moment. Afgesloten bewaren voor een paar dagen in de koelkast.
Ingrediënten
- 150 gram havermout
- 50 gram pindakaas
- 1 stuk banaan
- 1 stuk ei
- 50 gram hazelnoten
- 60 gram pure chocolade
- Scheutje olijfolie
- 1 theelepel Stevia
Zo maak je het
- De oven voorverwarmen op 180 °C.
- Voeg de havermout, banaan, het ei, een scheutje olijfolie en de pindakaas in een mengkom en mix even met een handmixer.
- Stamp de hazelnoten klein en voeg deze toe aan de mengkom, breng op smaak met Stevia.
- Leg een vel ovenpapier op een bakplaat en verdeel het mengsel totdat je een mooi vierkant hebt van ongeveer 1 cm hoog.
- Plaats het in de oven voor ongeveer 30 minuten. Laat ondertussen de pure chocolade smelten, dit kan au bain-marie (met een pan boven kokend water) of in de magnetron voor een paar minuten – snijd de chocolade in stukken en doe deze in de magnetron op 600 watt voor ongeveer 30 seconden.
- Laat de chocolade iets afkoelen en smeer deze met een pannenlikker uit over het vierkant.
- Als de chocolade is uitgehard snijd de het in gelijke havermout repen.
Voedingswaarde | per portie (10 totaal) |
Calorieën | 182 |
Eiwitten | 5.3 gram |
Koolhydraten | 15.8 gram |
Vetten | 10.4 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!
2 reacties
*fel=vel
Beste Layla,
Bedankt voor het doorgeven van een typfoutje!
Groet,
Manuel