Vandaag maak ik groentesoep met rundergehakt; super simpel, eiwitrijk en caloriearm. Om de bouillon goed op smaak te brengen laat je deze goed trekken (minimaal 30 minuten – maar bij voorkeur 2,5 uur). Je kunt dit gerechtje makkelijk de avond van te voren klaarmaken, dan is de soep de volgende dag alleen maar nog lekkerder! De kruiden in de soep zullen dan (’s nachts als jij lekker slaapt) de allerbeste vrienden worden.
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 4 teentjes knoflook, in schijfjes
- 1.5 liter water
- 400 gram Iglo Roerbak groente idee Hollands
- 200 gram winterpeen
- 2 (kruiden) bouillontabletten
- 1/2 eetlepels Peterselie
- 1/2 eetlepels Selderieblad
- 1 eetlepels Bieslook
- 1 laurierblaadje
- 200 gram bruine bonen, uitgelekt
- Peper naar smaak
Zo maak je het
- Schil en snijd ondertussen de winterpeen in kleine blokjes.
- Breng een ruime soeppan met water aan de kook. Voeg dan de bouillonblokjes, peterselie, selderie, bieslook, knoflookschijfjes, laurierblad, winterpeen en peper aan de kook en laat een paar uur rustig trekken op zacht vuur (minimaal 30 min). PS: langer trekken maakt de bouillon het lekkerste, als je tijd genoeg hebt laat het dan trekken voor 2,5 uur.
- Doe een scheutje olie in een koekenpan en bak het gehakt rul.
- Voeg het gehakt bij de soeppan samen met de Iglo roerbak groente en de bruine bonen en laat de soep nog 15 minuten rustig pruttelen.
Tip van de chef
Probeer eens een keertje 4-seizoenenpeper in plaats van zwarte peper. 4-seizoenenpeper is een heerlijke pepermix van zwarte peper, witte peper, groene peper en roze peperbessen (echt een aanrader, en geeft toch net wat meer smaak aan je gerecht).
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 441 |
Eiwitten | 31.7 gram |
Koolhydraten | 27.7 gram |
Vetten | 22.5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!