Groentesoep zit vol met vitaminen en met gehaktballetjes maakt het dit recept heerlijk en zeer eiwitrijk. Dit recept is binnen korte tijd gemaakt en makkelijk te maken.
Tip:
De volgende dag nog lekkerder. Je kunt deze soep dus gerust een dag van de te voren klaarmaken!
Ingrediënten
- 300 gram mager rundergehakt
- snuf paprikapoeder
- snuf knoflookpoeder
- snuf peper en zout
- 2 blokjes groentebouillon
- 250 gram soepgroenten (zakje)
- 3 grote rode uien
- een scheutje Olijfolie
- 1200 ml water
Zo maak je het
- Maak van de gehakt en kruiden kleine gehaktballetjes.
- Snipper de ui.
- Zet een soeppan aan en voeg een scheut olijfolie toe.
- Fruit de ui tot hij glazig wordt.
- Voeg nu het zakje met de soepgroenten toe en bak even mee.
- Als laatste voeg je de groentebouillonblokjes toe en breng de soep aan de kook.
- Voeg als laatste de gehaktballetjes toe en laat nog circa 15 minuten doorkoken.
Voedingswaarde | per portie (3 totaal) |
Calorieën | 366 |
Eiwitten | 24 gram |
Koolhydraten | 24 gram |
Vetten | 24 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!