Veel mensen vinden groene smoothies niet lekker maar wat nou als je de accenten wat meer op het fruit legt zodat je de groente bijna niet proeft?
Let wel op dat je niet teveel fruit op een dag eet. In principe heb je nu de juiste hoeveelheid vitaminen uit je fruit gehaald en is het verstandig om niet meer fruit te eten gedurende dag. Neem bijvoorbeeld als tussendoortje is een stuk komkommer of paprika in plaats van een appel.
Ingrediënten
- 50 gram (verse) babyspinazie
- ½ stuk banaan
- ½ stuk appel
- ½ stuk kiwi
- 1 schep eiwitpoeder
- 2-3 kopjes koud water
- ½ stuk citroen
- klein stukje gember, geschild
Extra benodigdheden
- Een krachtige blender
Zo maak je het
- Doe de (verse)spinazie in de blender. Gooi er 2/3 kopjes koud water bij. Mix het geheel goed door elkaar.
- Ontschil de kiwi , gember en de bananen (en ontschil eventueel de appel). Alles in stukjes snijden en in de blender doen. Eventueel voor een hoog eiwitgehalte een schep eiwitpoeder toevoegen. Voeg wat citroensap toe naar smaak. Mix het geheel nog even door elkaar heen.
- Giet de groene smoothie in een paar shakebekers of vershoudbakjes en verspreid over 1-2 dagen. Bewaar de groene smoothie in de koelkast voor maximaal 2 dagen.
Tip van de chef
Heb je een stuk fruit over? Doe het dan in een plastic zakje of bakje en vries het in voor de volgende groene smoothie. Wat je ook kunt doen: als je vaak bepaalde groentes of fruit gebruikt kun je deze van te voren snijden en in zakjes invriezen. Bananen (wel geschild), gember (wel geschild), appels, kiwi, selderij, wortel etc. in principe kun je alles invriezen.
Voedingswaarde | per portie (1 totaal) |
Calorieën | 228 |
Eiwitten | 25 gram |
Koolhydraten | 30 gram |
Vetten | 1 gram |