Probeer deze Groene salade met Italiaanse dressing. Vandaag geen dierlijke producten – daarentegen gebruiken we vandaag avocado; eiwitrijk en een bron van vezels, vitamine, kalium en goede vetten. Geschikt als lunch of als lichte avondmaaltijd. Eventueel wat gebakken tofu of tempeh toevoegen als je meer eiwitten in je salade wilt.
Ingrediënten
- ½ stuk komkommer
- 1 stuk avocado
- 85 gram rucola
- 1 eetlepel kappertjes
Dressing
- 2-3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 1 eetlepel citroensap
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- ½ theelepel chilipoeder
Garneer met
- een handje taugé
Zo maak je het
- Snijd de komkommer in schijfjes, ontpit de avocado en snijd in blokjes en voeg in een ruime kom samen met de rucola en kappertjes. Hussel voorzichtig door elkaar.
- Pak er een kommetje bij voor de dressing. Maak een dressing van de olijfolie, witte wijnazijn, Italiaanse kruiden, citroensap, knoflook en chilipoeder. Meng door elkaar met een garde of lepel.
- Giet de dressing over de salade en meng goed door elkaar. Was de taugé goed onder de kraan en voeg deze toe aan de kom (dit zorgt voor een heerlijke bite!).
Tip van de chef
Wil je meer eiwitten in je gerecht? Voeg wat gebakken tofu of tempeh toe aan je salade!
Voedingswaarde | per portie (1 totaal) |
Calorieën | 502 |
Eiwitten | 11 gram |
Koolhydraten | 19 gram |
Vetten | 42 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!