Eiwitrijk avondeten

Griekse couscous salade met gegrilde varkenshaas

Griekse couscous met gegrilde varkenshaas

Deze Griekse couscous salade met gegrilde varkenshaas is een heerlijke frisse salade die dé perfecte smaakbeleving is met een stukje gegrilde varkenshaas – Snel klaar en boordevol eiwitten! Heb je wat salade over? Neem het mee naar je werk; koud net zo lekker. 

 

Griekse couscous salade met gegrilde varkenshaas

Manuel Griekse couscous salade met gegrilde varkenshaas Griekse couscous salade met gegrilde varkenshaas Print recept
Porties: 2 Voorbereidingstijd: Bereidingstijd:
Nutrition facts: 459 Calorieën fat
Beoordeling: 5.0/5
( 1 keer gestemd )

Ingrediënten

  • Voor de salade

  • 100 gram couscous
  • 125 ml water
  • 1 stuk rode ui
  • 1 stuk komkommer
  • 2 stuks trostomaten
  • 100 gram Apetina 10% vet (witte kaas blokjes)
  • 7 gram verse dille
  • 1 eetlepel Jalapeño peper (potje is te koop bij de AH)
  • 15 gram kappertjes
  • De Varkenshaas:

  • 300 gram varkenshaas
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 2 theelepels tijm
  • Extra nodig

  • Een contactgrill om te grillen

Zo maak je het

  1. Zet de contactgrill aan en laat op temperatuur komen. Marineer ondertussen de varkenshaas in een kommetje met citroensap, olijfolie, knoflook, rozemarijn en tijm.
  2. Doe de couscous in een grote kom en schenk ongeveer 125 heet water bij en laat ongeveer 8 minuten staan. Snijd nu de rode ui in halve ringen, en leg even in een kom met water (hierdoor wordt hij wat minder scherp).
  3. Plaats nu de varkenshaas tussen de contactgrill. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en haal de zaadlijsten eruit met een theelepel (doe dit ook met de tomaten). Snijd vervolgens de tomaten in kleine stukjes. Snijd de verse dille en de Jalapeño peper in kleine stukjes.
  4. Schenk de couscous in een zeef en laat goed uitlekken. Doe de couscous in een grote kom en giet nu ook de ui af in de zeef. Doe de ui erbij samen met de komkommer, witte kaasblokjes(uitgelekt), trostomaten, pepers en de kappertjes(uitgelekt). Roer het geheel goed door elkaar en breng eventueel op smaak met wat versgemalen zwarte peper.
  5. Kijk nu of de varkenshaas klaar is; is hij mooi donkerbruin dan is hij klaar. Verdeel de Griekse couscous & varkenshaas over 2 borden.

Tip van de chef

Je kunt natuurlijk ook gewoon een grillpan gebruiken als je geen contactgril hebt

Voedingswaarde per portie (2 totaal)
Calorieën459
Eiwitten50 gram
Koolhydraten39 gram
Vetten11.5 gram
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Gerelateerde eiwitrijke recepten

Gezonde kapsalon met groentefrietjes

Manuel

Quinoa met garnalen

Manuel

Eiwitrijke kerrie-bloemkool beignets met snelle salade

Manuel

Chili con carne recept

Manuel

Wat vind jij van dit recept?