Weet je even niet meer wat je moet eten als eiwitrijke lunch? Probeer eens deze gezonde hamsalade voor op een cracker (trouwens ook lekker op geroosterd eiwitrijk brood). Je kunt het 1-3 dagen in de koelkast bewaren.
Ingrediënten
Salade voor ong. 2 porties (6 crackers)
- 1 blikje mais, uitgelekt
- 50 gram doperwten, diepvries
- 150 gram hamblokjes
- 1 stuk (kleine) gele ui
- paar takjes dille
Dressing
- een halve avocado
- 1 stuk citroen, geperst
- 100 milliliter magere yoghurt
- ½ theelepel zwarte peper
- ½ theelepel paprikapoeder
- een mespuntje zout
Zo maak je het
- Laat de doperwten 4-5 minuten koken en spoel daarna af onder koud water
- Snijd de ui in kleine stukjes en voeg deze samen met de hamblokjes, mais en doperwten in een schaal.
- Maak een dressing van een halve avocado, citroen, yoghurt, zwarte peper, paprikapoeder en een mespuntje zout. Voeg de dressing toe aan de schaal en meng alles goed door elkaar.
- Breng op smaak met wat takjes dille; eet smakelijk. Bewaar maximaal 3 dagen in een afgesloten bak/zak in de koelkast of vries de rest in voor later.
Tip van de chef
Maar een halve avocado nodig? Koop "avocado stukjes" uit de diepvries. Je kunt dan pakken wat je wilt. Ga uit van 50 gram (halve avocado, zonder pit)
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 287 |
Eiwitten | 22.5 gram |
Koolhydraten | 27.5 gram |
Vetten | 11 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!