Vandaag eten we gezonde kapsalon! Deze gezonde variant op de populaire “kapsalon” (of kipsalon genoemd in dit geval) is gemaakt met zoete-aardappelfrietjes, kip, verse groenten en een zelfgemaakt gezond knoflooksausje!
Ingrediënten
Kip marineren
- 300 gram kipfilet, in reepjes gesneden
- 1 theelepel komijn
- ½ theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel koriander
- ½ theelepel kaneel
Zoete-aardappelfrietjes marineren
- 250 gram Zoete-aardappelfrietjes (AH)
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- (eventueel) een beetje zeezout
- 1 eetlepel olie
Knoflooksaus
- 4 eetlepels Griekse yoghurt (0%)
- 3 theelepels knoflookpoeder
- klein beetje (gedroogde) bieslook
Voor erbij
- 100 gram ijsbergsla
- ½ stuk komkommer, in halve maantjes
- 1 stuk gele ui, in dunne ringen
- 1 stuk tomaat, in kleine stukjes
- 4 eetlepels 20+ Slankie (geraspte) kaas
Zo maak je het
- Laat de gesneden kip en de zoete-aardappelfriet van te voren marineren in de kruiden.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg in een ovenschaal (met bakpapier) en bak de zoete-aardappelfriet gaar in 30 minuten. Bak de kipfilet reepjes in een klein scheutje olie in een koekenpan en bak het beetgaar.
- Vul een aluminiumbakje met zoete-aardappelfriet en schep de kip eroverheen en bestrooi met (geraspte) 20+ kaas.
- Doe even terug in de oven en laat het kaas in ongeveer 10 minuten smelten. Maak ondertussen de knoflooksaus van de Griekse yoghurt, knoflookpoeder en wat gedroogde bieslook.
- Haal de gezonde kapsalon uit de oven en plaats eroverheen de ijsbergsla, komkommer, ui en tomaat.
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 501 |
Eiwitten | 48,5 gram |
Koolhydraten | 37 gram |
Vetten | 17,5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!