Deze gezonde eiersalade is een voedzaam, eiwitrijk en smaakvol gerecht, ideaal voor als lunch en makkelijk om te mealpreppen. Dit recept bevat gekookte eieren als eiwitbron, aangevuld met magere kwark en hüttenkäse. Kruiden zoals bieslook, mosterd, kurkuma en paprikapoeder zorgen voor extra smaak. Heerlijk op eiwitrijk brood, crackers of als saladecomponent.

Ingrediënten
Wat heb je nog om een gezonde eiersalade te maken?
- 4 stuks hardgekookte eieren (in stukjes)
- 3 eetlepels magere kwark (i.p.v. mayo voor extra eiwit)
- 3 eetlepels cottage cheese / huttenkase (extra eiwitten en romigheid)
- 1 theelepel mosterd (voor extra smaak)
- ½ theelepel kurkuma (voor kleur en gezondheid)
- ½ theelepel paprikapoeder
- ½ stuk rode ui (fijn gesneden)
- een bosje bieslook (fijn gehakt)
- Naar smaak peper en zout
Zo maak je het
- Prak de eieren grof in een kom.
- Meng de magere kwark, cottage cheese, mosterd, kurkuma, paprikapoeder, peper en zout in een kommetje.
- Voeg de ui, bieslook en stukjes ei toe aan een kom en doe de rest erbij. Meng alles goed door elkaar.
- Serveer op eiwitrijk brood, crackers of gewoon in een wrap of als vulling met wat ijsbergsla.
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 102 |
Eiwitten | 10 gram |
Koolhydraten | 6,2 gram |
Vetten | 2,5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!