Lekker en simpel gerecht: gewokte kerrie garnalen met zilvervliesrijst. Binnen 20-30 minuutjes heb je dit gerecht op tafel staan. Je kunt de spinazie eens vervangen door bijvoorbeeld sugarsnaps, doperwtjes of sperziebonen.

Ingrediënten
- 100 gram zilvervliesrijst
- 2 stuks rode uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel Piri Piri Kruiden
- 200 gram roerbakgarnalen
- 2 theelepels kerriepoeder
- 50 gram verse spinazie
- 50 gram taugé
- scheutje olijfolie
- 1 theelepel zwarte peper
- ½ theelepel zeezout
Zo maak je het
- Kook de zilvervliesrijst vogels de verpakking. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de paprika in kleine dunne reepjes.
- Verhit een wok met wat olie en bak hierin de garnalen tot ze een mooie kleur hebben. Voeg nu de knoflook, ui en paprika toe. Roer en schep goed om. Voeg nu alle kruiden toe: de kerrie, Piri-piri en zout en peper naar smaak. Goed omscheppen en laten bakken. Voeg de bladspinazie toe en laat slinken. Roer weer goed om en voeg als laatste de taugé toe.
- Serveer samen met de zilvervliesrijst
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 356 |
Eiwitten | 29,5 gram |
Koolhydraten | 25 gram |
Vetten | 13,5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!