Weer een makkelijk recept.. Taco’s met kip! Lekker om de salsa los te serveren, maar je kunt de salsa ook in de taco schelpen scheppen, net wat je zelf het lekkerst vindt!
Ingrediënten
- 500 gram kipgehakt
- 1 stuk kleine ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 stuk klein blikje kidneybonen (200 gram)
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels chilipoeder
- 12 stuks(pak) tacoschelpen
- 4 eetlepels magere yoghurt
- 40 gram geraspte 20+ (slankie) kaas
- PAM Spray(pan invetten)
Salsa maken
- 4 stuks tomaten
- ½ stuk komkommer
- 1 stuk bosui
- 1 eetlepel citroensap
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Was de komkommer en rasp deze. Snijd de bosui en tomaat in kleine stukjes, de komkommer in schijfjes en voeg samen – in een kommetje – met wat citroensap en peper. Pel de ui en knoflook, snijd deze klein en verwarm ondertussen een pan met wat PAM Spray (pan invetten).
- Fruit de knoflook en ui. Voeg vervolgens het kipgehakt toe en roer goed door.
- Laat de kidneybonen goed uitlekken en spoel deze af.
- Als het gehakt gaar is voeg je de kidneybonen, paprika, paprikapoeder en chilipoeder toe met 50 milliliter water. Laat nu circa 5 minuten zacht smoren.
- Leg de tacoschelpen in de oven en laat ze circa 5 minuten heet worden.
- Vul de schelpen met de yoghurt, 20+ kaas en de salsa. Evt. de salsa in de schelpen scheppen, eet smakelijk!
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 479 |
Eiwitten | 37,2 gram |
Koolhydraten | 44,5 gram |
Vetten | 18,7 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!