Gevulde eieren voor bijvoorbeeld als verantwoorde snack of als tussendoortje. Neem ze mee naar je werk en bewaar ze in een vershoudbakje in de koelkast.
Ingrediënten
- 6 stuks hardgekookte eieren
- ½ stuk avocado
- 50 milliliter Griekse Yoghurt 0%
- ½ eetlepel mosterd
- ½ eetlepel citroensap
- 1 theelepel zwarte peper
- ½ theelepel zeezout
- naar smaak paprikapoeder (topping)
Zo maak je het
- Kook de eieren hard (ongeveer 8 minuten). Spoel af onder koud water en pel ze. Snijd de eieren met de lengte door de helft. Verwijder het eigeel en doe dit in een kom / keukenmachine. Prak of mix dit tot 1 geheel samen met de avocado, Griekse yoghurt, mosterd, citroensap, zout en peper.
- Leg de halve eieren op een schaal en vul deze met het mengsel. Ik gebruikte hiervoor een spuitzak. Heb je deze niet? Je kunt ook een plastic zakje vullen en daar een hoekstukje van wegknippen.
- Strooi als laatst wat paprikapoeder over de eieren heen.
Voedingswaarde | per stuk (12 totaal) |
Calorieën | 55,5 |
Eiwitten | 4,3 gram |
Koolhydraten | 0,8 gram |
Vetten | 3,9 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!