Heerlijk recept als tussendoortje / eiwitrijke snack of als lunch. Snel en makkelijk klaar te maken. Het recept komt uit de Indische keuken, een keuken waar vaak veel kruiden aan te pas komen. Dit recept heeft dat gelukkig niet en het is nog zo klaar te maken ook.
Ingrediënten
- 6 stuks hardgekookte eieren
- 250 gram mager (runder) gehakt
- 1 stuk grote witte (zoete) ui fijngesneden
- een handvol selderie fijngesneden
- 1 theelepel djinten (gemalen komijnzaad)
- 1 klein stukje trassi (Ook wel garnalenpasta. Deze kun je zowel bij de supermarkt als bij de Toko halen)
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 theelepel witte peper
- 1 theelepel zout
Extra nodig
- PAM spray
Zo maak je het
- Kook de eieren hard en snijd ze door de lengte doormidden en verwijder het eigeel, leg deze apart.
- Spray wat PAM spray en bak hierin de knoflook, ui en een klein stukje trassi. Voeg nu het gehakt toe en even later ook de fijngehakte selderij. Na een paar minuten de djinten (gemalen komijnzaad) en wat witte peper en zout toevoegen. Als het gehakt gaar is even laten afkoelen.
- Het eigeel aan het gehakt toevoegen en door elkaar mengen (hak het eigeel zo fijn mogelijk). Vul de eieren met het mengsel en garneer met een klein beetje overgebleven fijngehakte selderij.
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 278 |
Eiwitten | 23,7 gram |
Koolhydraten | 4 gram |
Vetten | 18,7 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!