Wauw, dit is dé combinatie van deze week, nu al! Tonijn en avocado zijn twee producten die echt goed samen gaan en vooral met de andere ingrediënten in dit recept. Heerlijk als eiwitrijke lunch – snel klaar – kortom echt het proberen waard!
Ik gebruikte de Calvé mayonaise licht & romig. Dit product bevat 60% minder vet dan normale mayonaise.
Ingrediënten
- 1 blikje tonijn op water, uitgelekt
- 2 stuks avocado's
- 2 eetlepels Calvé mayonaise licht & romig
- een halve stuk witte (zoete) ui, in kleine stukjes
- 1 stuk rode peper, zonder pitjes, in kleine stukjes
- 1⁄4 stuk citroen (sap)
- een beetje verse bieslook, fijngesneden
- ½ theelepel zout
Zo maak je het
- Snijd de avocado’s rondom in de lengte uit en verwijder de pitten met een mes. Meng in een kom het blikje tonijn, ui, rode peper, citroensap, bieslook, mayonaise en wat zout.
- Hussel goed door elkaar met een lepel. Verdeel het mengsel over de 4 halve delen avocado’s en serveer met een thee- of koffielepel. .
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 403,5 |
Eiwitten | 24 gram |
Koolhydraten | 29,5 gram |
Vetten | 26 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!