Ik ben zelf geen voorstander van brood, maar dit is een prima oplossing; eiwitbrood. Bij de betere supermarkten verkrijgbaar. Als het er niet is: koolhydraat verlaagd brood is ook prima. Check wel even de voedingswaarden op de achterkant!
Ingrediënten
- 2 stuks eiwitbrood
- 2 stuks eieren
- 2 plakjes kalkoenfilet, in stukjes gesneden
- klein handje geraspte wortelen (zakje)
- een halve stuk rode ui, in kleine stukjes
- 1 theelepel zwarte peper
- ½ theelepel zout
- 2 theelepels gedroogde dille
- Een scheutje olijfolie
Zo maak je het
- Zet een Contactgrill of broodrooster aan om het eiwitbrood te roosteren.
- Mix de eieren, wortelrasp, rode ui, zwarte peper, zout en gedroogde dille in een kommetje door elkaar.
- Plaats het Eiwitbrood op de grill.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan. De door elkaar gemixte ingrediënten in de koekenpan bakken, goed doorroeren, het hoeft niet 1 geheel te zijn.
- Leg de eiwitbroden op een bord en schep met een lepel het mengsel over de eiwitbroden heen.
Tip van de chef
Eiwitbrood is vaak in de betere supermarkt te vinden - als je het nergens kunt vinden heb je hem ook op Body&fit. PS: koolhydraatarm brood is ook prima!
Voedingswaarde | per portie (1 totaal) |
Calorieën | 531 |
Eiwitten | 41 gram |
Koolhydraten | 19 gram |
Vetten | 31 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!