Gemarineerde kip met zilvervliesrijst maken? Goed plan! Dit is een overheerlijk recept met maar liefst 36 gram eiwit per portie. Mocht je minder koolhydraten willen eten, vervang dan de zilvervliesrijst voor broccoli- of bloemkool rijst. Ik gebruik een rijstkoker, voor het gemak. Als je die niet hebt kun je het uiteraard ook gewoon in een pannetje bereiden.
Ingrediënten
- 40 gram zilvervliesrijst
- 100 gram wokgroente
- 1 theelepel sojasaus
- 1 theelepel citroensap
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel gemberpoeder
- 125 gram kipfilet
- 1 theelepel witte peper
- Een scheutje olijfolie
Extra benodigdheden
- Een Rijstkoker
Zo maak je het
- Kipfilet in gelijke repen snijden, door de marinade wentelen en de kip minimaal 30 minuten laten intrekken.
- In een wok 1 eetlepel olie verhitten en de kipfilet rondom bruinbakken. Kipfilet nog 10 minuten gaar laten worden en regelmatig keren. Na 5 minuten wokgroente toevoegen.
- Kipfilet en groenten uit de pan nemen en met peper naar smaak bestrooien.
- Serveren met rijst.
Voedingswaarde | per portie (1 totaal) |
Calorieën | 421 |
Eiwitten | 29 gram |
Koolhydraten | 39 gram |
Vetten | 16 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!