Probeer deze gele curry met bloemkoolrijst – eiwitrijk, makkelijk te maken en voedzaam voor het hele gezin. Bloemkoolrijst is een goede vervanger voor rijst als je minder koolhydraten wilt nemen. Mocht je echt niet van bloemkool houden, dan kun je ook zilvervliesrijst gebruiken (wel minder dan de hoeveelheid aangegeven bloemkoolrijst!).

Ingrediënten
- 1 stuk grote ui, in kleine stukjes
- 4 tenen knoflook, fijn gesneden
- 1 eetlepel garam masala
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 500 gram tomatenblokjes in blik
- een scheutje azijn
- 1 eetlepel haver fraîche
- 75 milliliter kokosmelk (6% vet)
- 400 gram kipfilet, in blokjes
- 400 gram kikkererwten
- 100 gram diepvrieserwten
- Scheutje olijfolie
- 1 theelepel zwarte peper
- snuf zeezout
Voor erbij
- 600-800 gram bloemkoolrijst
Zo maak je het
- Verwarm op middelhoog vuur een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui en de knoflook. Na een paar minuten voeg je de garam masala en de kerriepoeder toe. Roer goed door elkaar en houd in beweging.
- Voeg nu de kipblokjes toe en laat de zijkantjes even kort bakken, de kip hoeft niet helemaal gaar te zijn.
- Na 2-3 minuten voeg je de tomatenblokjes en een scheutje azijn toe en roer je dit goed door de pan. Bak een minuutje mee.
- Voeg nu de haver fraîche, de kokosmelk, eventueel zout en peper naar smaak toe en roer goed door de pan, laat rustig sudderen op een warmteverdeler voor ongeveer een kwartiertje.
- Pak er een wokpan bij en wok hierin kort de bloemkoolrijst (ongeveer 2 minuten). Serveer met de gele curry.
Tip van de chef
Mocht je niet van bloemkoolrijst houden; gebruik dan zilvervliesrijst of eet er wat gekookte zoete aardappel bij.
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 420 |
Eiwitten | 39 gram |
Koolhydraten | 38 gram |
Vetten | 22,5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!