Lekker en snel klaar: gegrilde zoete aardappel met hummus & tonijn. Ook lekker om (koud) mee te nemen naar je werk. Bewaar maximaal 2 dagen in de koelkast.
Tips!
- Probeer ook eens met roze zalm uit blik, ook super lekker;
- Voeg ook een keer een theelepel chilipoeder toe, voor net iets meer pit;
- Wil je de hummus wat zachter? Probeer een klein scheutje extra olijfolie en roer goed door.

Ingrediënten
- 2 stuks grote zoete aardappelen, in schijfjes
- 100 gram tonijn op water (blik), uitgelekt
- een scheutje olijfolie
- 50 gram rucola (topping)
Hummus maken
- 200 gram kikkererwten, uitgelekt
- 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels sesamzaad
- 1½ theelepel gemalen komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- een bosje bladpeterselie
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel zout
Zo maak je het
- Mix met een staafmixer de kikkererwten, knoflook, sesamzaad, komijn, paprikapoeder, olijfolie, citroen, peterselie, zout en peper naar smaak tot een gladde pasta. Soms moet je de mixer helpen door met een lepel om te scheppen.
- Schep de hummus in een kommetje en schep hierin de uitgelekte tonijn. Meng goed door elkaar.
- Grill nu een grillpan de – in schijfjes gesneden zoete aardappelen – met een beetje olijfolie op hoog vuur. Blijf goed draaien. De zoete aardappel is goed als ze donker beginnen te worden. Laat ze niet aanbranden, maar wacht wel net zo lang ze zacht en gaar zijn. Een klein donkerbruin randje is normaal!
- Plaats de zoete aardappel op een bordje en besmeer met de hummus-tonijn en maak af met wat rucola.
Tip van de chef
Als je minder koolhydraten wilt eten, kun je de zoete aardappel ook vervangen voor komkommer of aubergine!
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 268 |
Eiwitten | 12,3 gram |
Koolhydraten | 23,2 gram |
Vetten | 13 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!