Vandaag maken we gegrilde citroenkip met kruiden en een snelle salade. Eiwitrijk, snel en makkelijk te maken voor het hele gezin. Haal je boodschappen vandaag nog en geniet.
Ingrediënten
- 3 stuks kleine kipfilets zonder huid
- 5 theelepels citroenschil (ongeveer 2 middelgrote citroenen)
- 1,5 eetlepels olijfolie
- ½ theelepel gedroogde rozemarijn
- 1 takje verse tijm
- ½ theelepel Italiaanse kruiden
- ½ theelepel oregano
- ½ theelepel zeezout
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel water
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 schijf citroen
Snelle salade
- 400 gram ijsbergsla
- 250 gram cherrytomaten
- 1 stuk komkommer
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 stuk rode ui
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel zout
Zo maak je het
- Verhit een grillpan op middelhoog vuur.
- Combineer de citroenschil met de geperste knoflook en de andere kruiden en wrijf deze mix over allebei de kanten van de kipfilets.
- Plaats de kip in een grillpan en bak 3 ~ 4 minuten aan elke kant tot de kip klaar is.
- Haal de pan van het vuur.
- Knijp het citroenschijfje uit over de gebakken kipfilets.
- Doe alle ingrediënten voor de salade in een ruime kom en hussel het door elkaar. Serveer de kip met de salade.
Voedingswaarde | per portie (3 totaal) |
Calorieën | 371 |
Eiwitten | 34 gram |
Koolhydraten | 19 gram |
Vetten | 17 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!