Ben je ook gek op pannenkoeken? En wil je dat op een verantwoorde manier eten? Dan is dit jouw recept! Deze eiwitrijke spinazie pannenkoeken zijn binnen mum van tijd klaar. Lekker, gezond en snel klaar.
Ingrediënten
Pannenkoek maken
- 200 gram Smart Protein Pancakes
- 500 milliliter water
- 2 stuks eieren
Vulling
- 200 gram verse spinazie
- 50 gram cottage cheese / hüttenkäse
- een half bosje lente-uien, klein gesneden
- ½ theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel zwarte peper
- een mespuntje zout
- 1 eetlepel olijfolie
Topping
- een handje 20+ geraspte kaas
- een handje vol walnoten, ongezouten
Zo maak je het
- Mix de Smart Protein Pancakes, water en eieren in een kommetje tot een glad beslag.
- Bak in een klein scheutje olijfolie (op middelhoog vuur) de pannenkoeken lichtbruin. Leg de pannenkoeken opzij. Tip: je kunt gebakken pannenkoeken warm houden tussen 2 borden, die op een pan met kokend water staan.
- Plaats een kookpan op middelhoog vuur en schenk daarin een flinke scheut olijfolie. Bak hierin de spinazie, laat slinken met de deksel op de pan. Roer na een paar minuten goed door.
- Voeg nu de huttenkase, de lente-ui stukjes, nootmuskaat, peper en (eventueel) zout naar smaak toe. Roer goed door. Draai het vuur laag en laat even staan met de deksel op de pan.
- Plaats een pannenkoek op een bord en schep de vulling eroverheen. Maak af met wat 20+ kaas en wat fijngestampte walnoten. Eet smakelijk!
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 552 |
Eiwitten | 60 gram |
Koolhydraten | 41 gram |
Vetten | 17 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!