Mocht je nog een lekkere lunch of tussendoortje zoeken, maak dan eens dit recept voor Eiwitrijke rijstvel-loempia’s! Vietnamese rijstvellen zijn licht verteerbaar, laag in calorieën en bevatten geen gluten. Met dit recept maak je ongeveer 10 loempia’s.
Als lunch of als tussendoortje
Je kunt het de avond van te voren maken en meenemen naar je werk (of mocht je thuiswerken, dan heb je je lunch al klaar staan in de koelkast!). Je kunt er ook kipfilet plakjes of kant-en-klare (gegrilde of gerookte) kipreepjes voor kopen. Ik koos ervoor om de kipfilet zelf te grillen en te laten afkoelen.
Ingrediënten
- 6 stuks rijstvellen (Koh Tai)
- 150 gram zakje rauwkost wortel julienne
- 250 gram kipfilet, gegrild
- 150 gram garnalen, gekookt
- 200 gram zakje eikenblad slamelange
- ½ stuk komkommer, fijn gesneden
- 1 theelepel zwarte peper
- ½ theelepel zeezout
- 1 eetlepel Sojasaus, minder zout
- Klein scheutje olijfolie
- (optioneel) 30 gram glasnoedels
Zo maak je het
- Grill de kipfilet in een grillpan met een heel klein beetje olijfolie en kook de garnalen. Snijd de kipfilet vervolgens in kleine stukjes en laat afkoelen. Mocht je hier geen tijd of zin in hebben dan kun je altijd gegrilde kipstukjes / voorgekookte garnalen kopen in de winkel. Ben je geen visliefhebber, gebruik dan gewoon wat meer kipfilet!
- Week de rijstvellen stuk voor stuk in een brede schaal met warm water totdat ze zacht zijn.
- Leg vervolgens het rijstvel op de werkbank en vul met wat wortel julienne, kipfilet, garnalen, sla, komkommer, peper, zout en eventueel glasnoedels.
- Vouw eerst de buitenkantjes naar binnen en rol dan tot een loempia. Doe dit met elk rijstvelletje en ga door tot het op is. Serveer met sojasaus (de minder zoute versie).
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 393 |
Eiwitten | 44,5 gram |
Koolhydraten | 37,5 gram |
Vetten | 9,5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!