Een heerlijke eiwitrijke pindasoep maken we vandaag. Pindasoep komt uit de Indische keuken, waar eigenlijk geen kip aan toegevoegd. Als je liever vegetarisch wilt eten; vervang de kip dan voor tofu en gebruik een groentebouillonblokje. Snijd de tofu in dobbelsteentjes en bak deze goudbruin en voeg deze als laatst bij de soep.
Ingrediënten
- 1 centimeter verse gember, fijngesneden (of gemalen gember)
- een halve ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngesneden ( of knoflookpoeder )
- een dosering Smart Cooking Spray (of olijfolie)
- 150 gram Chinese groentemix / roerbakmix
- half blokje kippenbouillontablet
- 50 gram kipfilet
- 1,5 theelepel ketoembar
- 3 eetlepels naturel pindakaas poeder
- 1/4 stuk rode peper in ringetjes, half
- naar smaak ketjap
- naar smaak citroen
Garneer met
- een handje taugé
Zo maak je het
- Doe de kipfilet in een pannetje water en breng dit aan de kook. De kipfilet rustig koken totdat hij gaar is (ong. 25 minuten).
- Ondertussen de Smart Cooking Spray verhitten in een soeppan. De ui, knoflook, rode peper en gember bakken in 2 minuten. Afblussen met 300ml water. Nu de bouillontablet en de Chinese mix toevoegen. 15 minuten rustig doorkoken (op laag vuur).
- De kipfilet uit de pan halen en pluk deze zodat er mooie stukjes ontstaan. Vervolgens voeg je de kip toe aan de bouillon.
- Meng vervolgens de Pindakaas Poeder met de ketjap en de ketoembar in een kom. Verdun met een soeplepel de bouillon totdat het mengsel net zo dik is als een saus. De pindasaus door de soep roeren.
- Eventueel op smaak brengen met een halve citroen. Garneer met wat taugé.
Voedingswaarde | per portie (1 totaal) |
Calorieën | 265 |
Eiwitten | 34.5 gram |
Koolhydraten | 14.5 gram |
Vetten | 6.5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!