Maak vandaag deze eiwitrijke Oosterse salade met tofu. Dit recept is zowel warm als koud lekker. Heerlijk voor het hele gezin of neem deze gewoon de volgende dag mee naar je werk of school. Even opwarmen in de magnetron of gewoon koud eten, ook lekker!

Ingrediënten
- 300 gram tofu, in kleine stukjes
- 1 stuk ui, kleine stukjes
- 300 gram gemengde salade (zakje)
- 3 teentjes knoflook
- 2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)
- 1 theelepel komijnpoeder (djintan)
- ½ theelepel kardemompoeder
- 1 stuk Spaanse peper
- 4 stuks bos-uitjes
- 2 eetlepels ketjap asin (of soja)
- 1 stuk limoen
- 1 theelepel witte peper
- een scheutje olie
Zo maak je het
- Snijd de ui, tofu, bos-ui, knoflook (fijn) en Spaanse peper in kleine stukjes. Bewaar het witte en het groene gedeelte van de bos-ui apart. Eventueel bos-ui apart bewaren om te garneren, dit zorgt dat de salade een extra “bite” krijgt (mocht je hier van houden!).
- Verwarm op middelhoog vuur in een wokpan een scheutje olie en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg nu de – in kleine stukken gesneden – tofu toe in de pan en bak de tofu lichtbruin. Schep goed om.
- Breng op smaak met de ketjap asin, limoen, Spaanse peper, korianderpoeder, komijnpoeder en kardemompoeder. Voeg naar smaak wat witte peper toe, ook het witte gedeelte van de bos-ui mag de bij. Schep goed om. Nadat je alles goed hebt meegebakken mag het groene gedeelte van de bos-ui er ook bij, schep even goed om en draai dan het vuur uit.
- Voeg het zakje met de gemengde salade toe aan een kommetje en schep hierover het mengsel uit de wokpan.
Voedingswaarde | per portie (2totaal) |
Calorieën | 360 |
Eiwitten | 25,5 gram |
Koolhydraten | 16 gram |
Vetten | 21,5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!