Een keer wat anders dan brood? Probeer deze eiwitrijke omelet met hüttenkäse, tomaat en basilicum. Snel en eenvoudig te maken – ook lekker als ontbijt!
Ingrediënten
- 3 stuks middelgrote eieren
- 2 eetlepels kraanwater
- een klein beetje PAM Spray (pan invetten)
- een paar takjes verse basilicum
- 100 gram hüttenkäse kaas (ook wel cottage cheese)
- 6 stuks snacktomaten
Zo maak je het
- Klop de eieren los met het water en breng op smaak met peper en eventueel zout. Een klein beetje PAM Spray in de pan en bak 2 omeletten (schep met bijv. een soeplepel de helft in de pan).
- Snijd de basilicum fijn, de snacktomaten in partjes en meng in een kommetje met de hüttenkäse.
- Plaats een omelet op een bordje en schep daar het mengsel overheen. Rol hem op en snijd schuin door en serveer.
Voedingswaarde | per portie (1 totaal) |
Calorieën | 395 |
Eiwitten | 28 gram |
Koolhydraten | 5 gram |
Vetten | 29 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!
2 reacties
De 1e keer dat ik hüttenkäse heb gegeten. Dit recept is echt heerlijk!
Fijn om te horen Cathy!
Groetjes,
Manuel