Deze eiwitrijke maaltijdsalade met quinoa, courgette en tonijn kun je binnen 10 minuten op tafel hebben staan. Lekker voor zowel tussen de middag als avond. Ook geschikt om koud / lauwwarm te eten en te bewaren voor de volgende dag.
Ingrediënten
- 1 stuk courgette, kleine stukken (1cm)
- 200 gram borlottibonen uit blik (uitlekgewicht 125g)
- 160 gram tonijn in olijfolie
- ½ stuk citroen
- 1 stuk kleine rode ui
- 100 gram quinoa, gekookt
- ½ bakje tuinkers
Zo maak je het
- Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat goed uitlekken.
- Ondertussen de courgette en ui snijden. Laat de borlottibonen goed uitlekken.
Pak er een ruime saladekom bij en doe hier de courgette, borlottibonen, tonijn (inclusief olijfolie), citroensap, rode ui, tuinkers en quinoa in en meng door elkaar. Serveer met wat extra tuinkers bovenop.
Tip van de chef
Dit recept kun je in een gesloten vershouddoos voor maximaal 2 dagen in de koelkast. Evt. een paar minuten opwarmen in de magnetron om lauwwarm te eten.
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 329 |
Eiwitten | 31 gram |
Koolhydraten | 30.5 gram |
Vetten | 7.5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!