Maak deze eiwitrijke maaltijdsalade met kip groenten en zilvervliesrijst! Het is binnen een kwartiertje klaar – lekker, simpel en gezond.
Ingrediënten
- 150 gram linzen
- 150 gram sperziebonen, gekookt
- 2 stuks rode puntpaprika's, in stukjes
- 2 stuks rode uien, in stukjes
- 500 gram gerookte kip, in stukjes
- een handje bladpeterselie, fijn
- 300 gram kikkererwten
- 100 gram zilvervliesrijst
Dressing
- 2 theelepels (Limburgse) mosterd
- 2 eetlepels witte wijn azijn
- 4 eetlepels koolzaadolie
- naar smaak zwarte peper
- naar smaak zout
- ½ stuk limoen, geperst
Zo maak je het
- Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de sperziebonen beetgaar in circa 6 minuten. Laat afkoelen.
- Snijd de puntpaprika, uien, gerookte kip, bladpeterselie en gerookte kip en doe dit samen met de uitgelekte kikkererwten en linzen in een grote kom. Hussel goed door elkaar.
- Meng de dressing met een garde in een klein kommetje en voeg dit vervolgens samen met de zilvervliesrijst en de sperziebonen toe aan de kom, hussel weer goed door elkaar.
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 441 |
Eiwitten | 35 gram |
Koolhydraten | 40,5 gram |
Vetten | 14,5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!