Vandaag is het tijd voor eiwitrijke kip-kerrie wraps – snel klaar te maken en bomvol smaak!
Ingrediënten
- 300 gram kipfilet, in reepjes
- 300 gram bio diepvries sperziebonen
- 2 stuks uien, halve ringen
- 3 teentjes knoflook, fijn geperst
- ½ eetlepel kerriepoeder
- 4-6 stuks tortilla wraps
- 1 stuk limoen
- scheutje olijfolie
- 1 theelepel zwarte peper
- ½ theelepel zeezout
Zo maak je het
- Fruit in een klein scheutje olijfolie de ui en knoflook glazig en voeg vervolgens de kerriepoeder toe, bak heel even mee.
- Voeg nu de sperziebonen toe en bak even mee totdat ze wat zachter zijn.
- Grill – op hoog vuur – in een aparte (grill) pan de kipfilet reepjes krokant (bestrijk de kip met een heel klein scheutje olie). Bak de randjes krokant, maar grill de kip niet helemaal gaar.
- Voeg nu de gegrilde kipfilet reepjes toe aan de pan met de sperziebonen en de kruiden en knijp als laatst nog een limoentje uit en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat nog even bakken tot de kipfilet helemaal gaar is. Verwarm de tortilla wraps kort in de magnetron (zie verpakking). Schep wat van de vulling en rol de wrap.
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 532 |
Eiwitten | 45 gram |
Koolhydraten | 54,5 gram |
Vetten | 14,5 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!