Een keer wat anders eten? Maak dan deze eiwitrijke kerrie-bloemkool beignets! De bloemkool overheerst niet in dit recept..de kerrie maakt het een toppertje. Lekker om te serveren met een salade. Heb je wat over? Neem het mee naar je werk – in een afgesloten bak/zak 1-2 dagen te bewaren. Succes! Laat je weten hoe het gesmaakt heeft?

Ingrediënten
Eiwitrijke beignets
- 400 gram bloemkoolroosjes
- 100 gram cottage cheese
- 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel
- 3 tenen knoflook, geperst
- 1 theelepel kerriepoeder
- naar smaak peper en zout
- 2 stuks lente-ui
Snelle salade
- 150 gram rucola
- 3 stuks eieren, gekookt
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 stengels lente-ui
- 30 gram snoeptomaatjes
- een halve komkommer
- naar smaak peper en zout
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 220 graden en beleg de bakplaat met een vel bakpapier.
- Doe de bloemkoolroosjes, cottage cheese, bakmeel, knoflook, kerriepoeder, peper en zout in een mixer en mix het tot een geheel. De lente-ui fijn snijden en vervolgens door het mengsel scheppen.
- Schep steeds een eetlepel van het mengsel eruit en doe deze op het bakpapier. Ga door totdat alles op en de bakplaat vol.
- Doe de bakplaat in de oven voor ongeveer 30 minuten. Als ze stevig aanvoelen dan zijn ze klaar.
- Kook alvast de eieren en spoel deze koud. Meng deze met de rucola, olijfolie, lente-ui, snoeptomaatjes, komkommer, peper en zout.
Voedingswaarde | per portie (2 totaal) |
Calorieën | 366 |
Eiwitten | 27 gram |
Koolhydraten | 34.5 gram |
Vetten | 17 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!