Vandaag tijd voor Harira! Een heerlijke Marokkaanse maaltijdsoep die eenvoudig te maken is. Het kost maar een half uurtje van je tijd. Dit recept is op basis van 4 personen – heb je Harira over? Vries het dan in voor de volgende keer. Deze soep is (goed afgesloten) maanden te bewaren in de vriezer.

Ingrediënten
voor 4 personen
- 500 gram rundergehakt
- 400 gram tomatenblokjes Polpa (blik)
- 4 stuks verse tomaten
- 1 stuk rode ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 2 theelepels ras-el-hanout
- 2 theelepels harissa
- een handje verse peterselie
- een handje verse koriander
- een handje verse bladselderij
- 1,5 liter runderbouillon
- 240 gram kikkererwten (blik, uitlek gewicht)
- 130 gram linzen (blik, uitlek gewicht)
- 40 gram vermicelli
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels water
Extra nodig
- een ruime blender
Zo maak je het
- Pak er een soeppan bij en bak het gehakt rul in een scheut olijfolie op middelhoog vuur.
- Doe de tomaten, ui, knoflook, gemberpoeder, kaneel, ras-el-hanout, harissa, peterselie, koriander, bladselderij en runderbouillon in een mixer en mix alles goed door elkaar.
- Voeg het mengsel bij het gehakt samen met de uitgelekte kikkererwten, linzen en vermicelli. Maak een papje van de bloem en water en voeg ook deze in de pan. Laat minimaal een kwartiertje pruttelen met de deksel op de pan. Langer laten pruttelen zal je soep nog meer smaak geven! PS. de soep is de volgende dag nog lekkerder, perfect om de avond ervoor te maken dus!
Tip van de chef
- Je kunt dit gerecht ook met riplappen, sukadelappen of lamsvlees maken, dan moet je hem wel wat langer laten pruttelen. Eventueel een scheutje azijn toevoegen om het vlees wat sneller zacht te laten worden.
- Kikkererwten, linzen en vermicelli pas op het laatst toevoegen als je het langer laat pruttelen
Voedingswaarde | per portie (4 totaal) |
Calorieën | 520 |
Eiwitten | 36 gram |
Koolhydraten | 44.7 gram |
Vetten | 26 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!