Wat een ideale combinatie is dit! Snel te maken en in een vershoudbakje meenemen naar je werk! Lekker fris met komkommer. Het is goed voor ongeveer 3 lunchmaaltijden.
Ingrediënten
Hummus-tonijn voor ca 3 dagen
- 200 gram gekookte kikkererwten
- 3 teentjes knoflook
- 1 ½ theelepel gemalen komijnpoeder
- ½ theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels sesamzaad (of pasta)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 50 gram tonijn in water (uitgelekt gewicht)
- een bosje bladpeterselie
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel zeezout
Garneren
- ½ stuk komkommer (in schijfjes)
Serveer met
- ca. 6 stuks eiwitbroodjes
Zo maak je het
- Verwijder het water van de kikkererwten en voeg in het bakje van de mixer. Voeg hierbij de knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, sesamzaad, olijfolie, citroensap, peper en zout naar smaak. Mix alles goed door elkaar.
- Voeg vervolgens de uitgelekte tonijn en de fijngesneden bladpeterselie toe en roer door de hummus.
- Smeer uit op een eiwitrijk broodje en beleg met komkommerschijfjes.
Voedingswaarde | per eiwitbroodje (6 totaal) |
Calorieën | 227 |
Eiwitten | 17,5 gram |
Koolhydraten | 14 gram |
Vetten | 9,8 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!