Zelf eiwitrepen maken? Deze eiwitrepen bevatten veel eiwitten, weinig koolhydraten en wat goede vetten. Het is een no-bake recept, dus geen gezeur met verbrande repen in de oven Laat je weten of het gelukt is en of het gesmaakt heeft?

Ingrediënten
- 200 gram eiwitpoeder (vanille)
- 100 gram ultra fine oats
- 150 milliliter magere melk
- 50 gram pindakaas
- 30 gram honing
- 30 gram cacao poeder
Topping
- ca. 5 gram cacao poeder
Zo maak je het
- Doe alle ingrediënten in 1 schaal en kneed het fijn met je handen (niet alle melk in 1 keer).
- Voeg beetje bij beetje melk toe, op deze manier voorkom je dat het gaat klonteren.
- De substantie moet goed hard zijn niet te droog, niet te nat (gebruik alleen je handen).
- Plaats in een vierkante schaal van ongeveer 25 x 25 cm en druk goed aan en verspreid tot het geheel vlak is.
- Strooi 1 á 2 theelepels cacao poeder erop en verspreid goed over de bovenkant heen.
- Plaats de eiwitrepen in de koelkast en laat ze daar 30 minuten tot een uur uitharden.
- Snijd horizontaal en verticaal zodat het langwerpige repen worden.
- Nu zijn ze klaar om gegeten te worden!
Voedingswaarde | per stuk (13 totaal) |
Calorieën | 205 |
Eiwitten | 27,8 gram |
Koolhydraten | 13 gram |
Vetten | 4,6 gram |
Heb je dit eiwitrijke recept gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram met @Eiwitrijkerecepten of #Eiwitrijkerecepten. We zijn benieuwd naar het resultaat!